PHILIPPINSE MOSSELS & EEN BALLONVAART MET MADOU

De lekkerste mossels ooit!

Wie Philippine zegt, zegt mosselen. Een dorp met 2200 inwoners, maar wel met zo’n 800 restaurant-stoelen, verdeeld over acht restaurants. Vijf van de acht patrons zijn familie van elkaar. Ze hebben dezelfde grootvader: Arie Wiskerke. Een mosselvisser, die hier in 1949 een mosselrestaurant begon. Ze zeggen dat ze in Philippine de aller lekkerste mossels hebben.. ik ben gek op mossels.. en het waren mosselfeesten het laatste weekend van augustus.. Dus op naar Philippine met the family.

Sisters

In het dorp waren allerlei leuke activiteiten zoals een braderie waarbij de middenstand uit Philippine zich presenteerde, diverse oude ambachten, optredens van fanfares, streetbands, de uitreiking van de Gouden Mossel en een gezellige rommelmarkt. De kids vermaakten zich op het springkussen en konden zich laten schminken.

De grootste mosselpan ter wereld

Na een rondje Philippine kwam ik dan eindelijk m’n mosseltjes tegen! Ik was heel nieuwsgierig naar de smaak. Een mossel is toch een mossel dacht ik, hoezo zouden deze dan de lekkerste zijn.. Nou als je dat wilt weten kan ik je maar een ding aanraden: Ga mossels eten in Philippine!!! Wauw echt, serieus, zo lekker! Zo goed had ik ze echt nog nooit gegeten. Alsof er een engeltje op je tong piest! Aanrader!

Echt zoooo lekker!

Maar niet alleen de mossels zijn enorm geliefd in Philippine en omstreken ook Henkie’s Luxe Friturie is een echte Hotspot. Zij verkopen de lekkerste verse frietjes van Zeeuws Vlaanderen. De friturie bestaat uit een soort bouwkeet met een paar gezellige bankjes ervoor. De eigenaren zijn zeer vriendelijk en het is er altijd enorm druk.. Dus Henkie’s mochten we natuurlijk niet overslaan. Een middeltje en frikadel speciaal waren snel besteld en nog sneller op!

Henkie’s Luxe Friturie

Madou Ballonvaarten

Na ons overheerlijke diner was het tijd voor onze ballonvaart die we ’s morgens nog snel hadden geboekt via de site van stichting mosselstad Philippine. Super spannend want samen met manlief en mijn zwager zouden we onze eerst vaart ooit gaan maken. Zus en de kids zouden ons op de locatie waar we zouden landen weer op zou komen halen.

Voordat een luchtballon de lucht in gaat is het opzetten nog een hele happening. Het is bizar hoe zo een grootte ballon zo compact aankomt.

De rieten mand word door een paar man gekanteld en de ballon word hieraan bevestigd. Daarna word er met een ventilator lucht in de ballon geblazen totdat deze helemaal vol zit.

Als de ballon bol staat word de mand overeind gezet en gaat de vlam er in. Voordat je mag instappen krijg je instructies. Ook krijg je een pet op zodat men weet dat je bij de vaart hoort. Omdat de vaart om 19.00 uur zou zijn had ik dikke vesten meegenomen maar die waren niet nodig. Door het gas in de ballon blijft het boven in de lucht warm.

Bye bye zus en kids

Zodra je in de ballon staat ben je binnen no time een heel eind de lucht in.

Het uitzicht was fenomenaal en het was prachtig weer. De wind stond richting België dus vertrokken we richting de grens. Het is echt leuk om allerlei bekende huizen, fabrieken en plaatsen te zien vanuit de lucht.

De Piloot wees ons onderweg op interessante dingen en gaf uitleg over het besturen van de ballon. Na een uur genieten van het uitzicht en de absolute stilte gaf de piloot instructies om te gaan landen.

De mand tegenhouden

De landing ging snel en relaxed, zodra we de grond raakten sprongen de mannen uit de mand om de mand bij de grond te houden. Daarna hielp iedereen met opruimen en stuurden we zus de locatie door waar ze ons kon vinden.

Nadat iedereen was opgehaald door de volgauto’s reden we terug naar de startplek waar we nog een hapje en drankje zouden doen en de balloondoop zouden krijgen.

Na de doop kregen we een ballonvaart certificaat en een goodie bag mee.(met o.a. choco pasta crunchy)

Certificaat

Ik heb enorm genoten van de ballonvaart. Madou ballonvaarten zit gevestigd in België en is zeker aan te raden. Ze zijn flexibel en alles is goed georganiseerd. Ook is de prijs vaak lager vergeleken met de Nederlandse concurrent. Je kunt Madou Ballonvaarten vinden op https://www.madou-ballonvaarten.be

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *