ONZE BRAM…

Hoe Bram in de Happiness family terecht kwam..

Ruim een jaar geleden vertelde mijn zusje dat ze een geit moest gaan ophalen. Ik zeg een geit? Ja zegt ze die hebben we nodig voor een bruiloft.. Juist ja een geit voor een bruiloft?? Wanneer in de vriendengroep van mijn zusje iemand trouwt, krijgen de tortelduifjes ’s nachts bij thuiskomst een verrassing. De ene treft er kalkoenen aan, weer een ander konijnen en zo kreeg desbetreffend stel een geit! Ja maar (mijn dierenhart kreeg het al benauwd) willen die mensen dan een geit? Nee joh, maar we kopen een geiten bokje want die gaan toch altijd naar de slager!

Waaaat? Naar de slager? Ben je gek geworden! Oke, beloof bij deze dat je tegen die mensen zegt dat als ze die geit niet moeten hebben dat ze hem naar mij brengen. En zo belde de kersverse bruidegom drie dagen na de trouwdag dat hij een geit kwam brengen omdat hij gehoord had dat ik die wel wilde hebben… Een paar uur later stond onze Bram in de laadruimte van de wagen voor ons huis..

Sta je dan met een geit aan een hondenriem in je handen…

Ik had geen afgesloten weide, geen stal, geen eten en totaal geen verstand van geiten maar allé dit schattige geitenbokje van vier maanden oud was van de slager gered!

Aan de slag voor Bram

Die gekke hondenriem die veel te groot was voor Bram moest zo snel mogelijk uit. Op Bol.com hadden ze gelukkig een geiten halsband die de volgende dag al werd bezorgd. Van de honden had ik nog een metalen pin die je de grond in kunt draaien met een lijn er aan. Dus werd Bram aan zijn nieuwe halsband aan die pin gezet. Maar een geitenbokje van vier maanden aan een pin is geen succes, daar kwam we al snel achter. Ik liep de hele dag achter Bram aan omdat hij zich helemaal vast liep in de lijn.

Gelukkig hadden we vakantie en heb ik een hele handige man die alles kan. Er moest een stal komen, een hooiruif en een afrastering zodat we zo snel mogelijk van die lijn af waren. Bram vond alles prachtig, als we bij hem bezig waren mocht hij los van de lijn. Vooral tijdens een bakje koffie had hij het erg naar zijn zin..

Na een week hard werken was onze Bram de koning te rijk, hij had een prachtige stal, een gloednieuwe hooiruif, een speeltoestel en hij kon vrij en blij in zijn nieuwe wei!

Bram is verdrietig..

Bram was erg gelukkig met zijn nieuwe onderkomen. Maar omdat geiten kuddedieren zijn miste hij een maatje. Hij liep een hele dag naar me te blaten en was helemaal gelukkig als ik dan weer een poosje bij hem bleef. Maar een hele dag in de wei bij hem blijven was geen optie.

In mijn volgende blog lees je hoe Bram erg gelukkig werd met zijn Saartje..

Laten jullie in een reactie weten wat jullie van mijn verhaal vinden? xxx Bram

3 thoughts on “ONZE BRAM…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *