AAN DE SLAG MET KRIJTVERF VAN WOOD&WALL

Opruimen..

Het is echt herfst nu. Het regent en waait bijna de hele dag. Ik heb gisteren zelfs de vloerverwarming voor het eerst aangezet. Nu het ’s avonds ook weer veel te snel donker is geef ik het zomergevoel toch maar op.. Maar deze weersverandering geeft wel heel veel zin om het ook binnen weer gezellig en knus te maken met plaids, kussens, vachtjes en kaarsen. Vandaag wilde ik de meterkast op gaan ruimen. Dit is echt de enige ruimte die nog niet is afgewerkt en waar we afgelopen jaar alle troep in hebben gegooid wat nog geen plekje had. Tijdens het opruimen kwam ik allerlei leuke accessoires en decoratie tegen van verschillende seizoenen. Ik had mezelf beloofd voordat ik de meterkast zou gaan opruimen om alles weg te mikken wat ik niet meer zou gaan gebruiken. Toch vond ik het wel erg zonde van een aantal leuke dingen zoals kandelaars, bloempotten en dienbladen. Ze waren nog helemaal in orde maar het was m’n kleurtje niet meer.. Toen ik ergens in een hoekje van de meterkast een kwast en krijtverf tegen kwam kreeg ik een heeeeel goed idee…

En verven maar..

Yeah ik ga de spullen gewoon Re-Stylen! Normaal heb ik echt een enorme hekel aan verven. Niet zo zeer aan het verven op zich maar vooral om al het werk erom heen: Schuren, schoonmaken, grondverf nog eens grondverf, lakken en met een beetje pech nog een keer aflakken. Dat duurt me allemaal veel te lang. Daarom ben ik zo blij dat er krijtverf bestaat. Je maakt je ondergrond schoon, je kwast de verf er op en het is super snel droog. Kijk daar houden we van.

Probeerseltje

Tijdens het opruimen was ik twee dienbladen tegen gekomen. Een daar van werd mijn test object. Het dienblad zag er een beetje groen uit en was van hout. Ik was benieuwd of de Waning White van de Wood&Wall krijtverf direct zou dekken.  En jawel hoor na een klein kwartiertje was het droog en weer als nieuw. Ik kreeg de smaak te pakken. Ik wilde op mijn salontafel al heel lang iets leuks, maar niet teveel. Dienblad nr 2 was aan de beurt. Dit dienblad was van heel donkerbruin hout. Omdat ik geen donkerbruin meer gebruik in mijn interieur wilde ik graag de Genuine Grey van de Wood&Wall krijtverf er op hebben.

Ook had ik twee roestbruine kandelaars gevonden. Ik vond ze echt nog wel gaaf maar die kleur.. Ik wilde ze in mijn grijs geverfde dienblad decoreren daarom wilde ik ze iets lichter hebben dan het dienblad dus mengde ik de grijze verf met de witte.

Het werkt dus ook op een waxinelichthouder..

Na een half uur was alles droog en begon ik met het decoreren van het dienblad..

Ik had nog twee schattige vensterbank krukjes met een bruine bovenkant.. Deze werden ook grijs.

De verfpot van de Genuine Grey was bijna leeg.. Die bloempotten dan toch ook maar meepakken?

Wat een verschil!

Ze passen echt perfect in mijn landelijke interieur!

Wauw aan het einde van de middag was en mijn meterkast opgeruimd en had ik een heleboel nieuwe GRATIS accessoires! Ik ben helemaal blij. De krijtverf van Wood&Wall is bij de Gamma te koop. De krijtverf is een matte verf met een authentieke uitstraling en een eigen effect. Zoals de naam anders doet vermoeden, is het niet vergelijkbaar met schoolbordverf. In tegenstelling tot lakverf of latexverf komt het poedermatte effect goed tot zijn recht. De verfmengmachine van Gamma biedt de mogelijkheid om verschillende kleuren krijtverf te laten mengen om zo een kleur naar eigen smaak en stijl te ontwikkelen. Ook heeft Gamma de meest actuele kleuren alvast geselecteerd en bij elkaar gebracht in de GAMMA Wood&Wall collectie. Via deze link kun je de krijtverf collectie bekijken bij de Gamma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *